„Dodon Igor s-a declarat învingător încă duminică noaptea. Maia Sandu împreună cu Andrei Nastase au anunţat că nu recunosc rezultatele alegerilor şi au început colectarea semnăturilor pentru a declara rezultatele turului II nule. Curtea Constituţională emite un comunicat de presă, din care aflăm că „toate contestaţiile privind încălcările electorale urmează a fi soluţionate exclusiv de către instanţele de judecată, acestea nefiind de competenţa Curţii Constituţionale. La rândul său, Curtea va putea să se pronunţe asupra confirmării rezultatelor alegerilor doar după epuizarea tuturor litigiilor în instanţele de drept comun”. în centrul capitalei deja au pornit protestele împotriva fraudării alegerilor, organizate de Asociaţia ODIP. Pentru duminică este anunţat un alt miting de amploare (cine îl organizează, deocamdată, nu se ştie)”, spune Natalia Morari. 

În context, Natalia Morari a menţionat: „Igor Dodon acuza anume PAS şi DA în organizarea protestelor şi le sugerează „să nu se joace cu focul". Altfel, va scoate şi el oamenii în stradă pentru a-şi apăra victoria. Impresia generală: cineva încearcă să prezinte totul ca o confruntare între unionişti şi statalităţii lui Dodon. Daca, eventual, şi vor fi organizate protestele de către tabăra Maiei Sandu, acestea vor fi discreditate în ochii unei părţi mari de electorat, alţii, pur şi simplu, vor rămâne confuzi, pentru că nu vor înţelege ce are Unirea cu fraudarea alegerilor şi vor rămâne acasă. Arată ca o strategie bine pusă la punct”.

„Concluzia: opoziţia de stânga şi de dreapta iarăşi se bat între ele, doar că acum această bătălie, în urma protestelor de ieri şi azi şi felul cum ele au fost prezentate în primul rând în presa rusă, dar şi în declaraţiile lui Igor Dodon, a căpătat un caracter pur geopolitic: unioniştii ne salvează de tancurile ruseşti sau statalităţii salvează Moldova de Unire şi NATO (anume aşa au prezentat cei de la Pervîi Kanal ştirea despre protestul de ieri). Nici vorbă de luptă cu un sistem de stat profund corupt, controlat de un singur oligarh, care a fraudat alegerile încă înainte ca ele să aibă loc. Exact asta, cred eu, îi trebuie lui Vladimir Plahotniuc. El acum bea ceai şi nu se "diorgaieşte". El e calm, liniştit, se uită la ştiri şi zâmbeşte. Atât timp cât noi ne batem cu tancurile sau Unirea, nimeni şi nimic nu-l mai încurcă. Misiune îndeplinită”, a mai scris jurnalista pe Facebook.