Iranul interzice înmatricularea mașinilor americane; Sunt afectate și Japonia și Germania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile iraniene au interzis înmatricularea mașinilor americane și a celor produse în Statele Unite. Honda și Toyota, precum și alte mărci germane, sunt și ele afectate de interdicție.

Știm că Iranul nu a avut niciodată o relație tocmai prietenoasă cu Statele Unite, însă măsurile aberante au fost ținute în frâu. Până recent, când autoritățile locale au interzis importul produselor provenite din Statele Unite. Printre ele și mașinile americane.

Poliția iraniană se confruntă cu un val de plângeri venite din partea clienților de mașini americane, întrucât aceștia nu-și pot înmatricula automobilele. Poliția a anunțat deja că nu mai emite plăcuțe de înmatriculare pentru mașinile produse în Statele Unite.

Chiar și Honda și Toyota au fost interzise pentru că produc anumite modele în SUA. Există însă și scăpări ale legii, cum ar fi aceea că un iranian i-a cumpărat soției un Toyota Prius și nu a primit numere de înmatriculare, deși hibridul este produs în Japonia.

Potrivit Uniunii Importatorilor de Mașini din Iran, aproximativ 500 de vehicule produse în SUA și Germania așteaptă să fie înregistrate. Și cu cele germane este o problemă de aceeași natură. Măsura este una considerată abuzivă, pentru că toți clienții și-au plătit taxele necesare înmatriculării. În plus, dacă sunt prinși la volan cu numere false sau expirate, acești clienți riscă să petreacă un an în închisoare.

Interdicția importului de produse americane a venit în mai 2016, dar s-a aplicat mai târziu mașinilor. Liderul iranian Ali Khamenei a declarat că „nici măcar americanii nu mai sunt interesați să cumpere mașinile lor din cauza masei mari și a consumului ridicat. De ce ar trebui să cumpărăm noi mașini americane de la o fabrică falimentară? Asta este foarte ciudat.”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...