„Alaltăieri şi în Bulgaria au avut loc alegeri prezidenţiale. Este profund simbolică perioada în care se desfăşoară vizita domnului preşedinte Plevneliev. Prin întâlnirea noastră de astăzi, vrem să transmitem preşedinţilor aleşi o ştafetă simbolică a prieteniei noastre tradiţionale. Sunt convins că, indiferent de culoarea politică a preşedinţilor şi guvernelor noastre, relaţiile bilaterale vor fi întotdeauna excelente”, a spus Nicolae Timofti.

Şeful statului a spus că, în calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene, Bulgaria sprijină continuu efortul de integrare europeană a Republicii Moldova, fiind şi unul din primele state care a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Îmi exprim speranţa că procesul de integrare europeană a Republicii Moldova va continua şi vă vom susţine în acest scop”, a spus preşedintele Bulgariei.

Rosen Plevneliev a menţionat că Bulgaria contează, în cazul unei reforme teritorial administrative, că Taraclia îşi va păstra autonomia. De asemenea, partea bulgară este cointeresată să deschidă în Taraclia un consulat al Bulgariei, dar şi o filială a unei universităţi, care ar oferi tinerilor din Moldova posibilitatea studiilor de calitate europeană şi diplome recunoscute în Uniunea Europeană.