Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Iurie Leancă: Cameleonul…

Reacția lui Iurie Leancă: Cameleonul socialist, Igor Dodon, ne-a obișnuit cu minciunile lui

facebook.com/iurie-leanca

„Nu au trecut nici 24 de ore de la câștigarea alegerilor prezidențiale de către Igor Dodon și acesta, precum un cameleon, și-a schimbat deja poziția. Acum ne spune că Acordul de Asociere a fost o greșeală, că Moldova trebuie să se integreze în Uniunea euro-asiatică, deși în ultimele două săptămâni de campanie spunea altceva. Cameleonul socialist, Igor Dodon, ne-a obișnuit cu minciunile lui. Nu ne surprinde cu nimic schimbarea lui de atitudine”, scrie Iurie Leancă, liderul PPEM, într-o primă reacție post-electorală.

„Acum este important ca noi, reprezentanții forțelor pro-europene, conștientizând pericolele reale la adresa viitorului țării, să avem puterea să trecem într-o nouă etapă. Obiectivul nostru trebuie să fie consolidarea politică și câștigarea alegerilor parlamentare. Doar împreună putem reuși să ducem Moldova spre Vest. Eu, împreună cu #PPEM, ne propunem ca în cel mai scurt timp posibil să începem procesul de reconstrucție”, spune acesta.

„Partidele cu adevărat pro-europene nu trebuie să mai repete greșelile trecutului, de aceea fac un apel la adresa tuturor forțelor politice care își doresc continuarea procesului de integrare europeană: haideți să ne concentrăm și să continuăm lupta cu cei care doresc să ducă Moldova pe un drum închis, fără perspectiva dezvoltării, spre o Uniune Vamală care există doar pe hârtie, spre un stat în continuare falit și corupt, pentru ca alegerile din 2018 să ne prindă pregătiți, să fim alternativa credibilă, să avem suportul popular necesar pentru a putea face la acel moment majoritatea parlamentară necesară care să poată conduce țara spre UE, spre prosperitate și bunăstare. Fac un apel la Guvern, puneți în mișcare reformele adevărate în domeniul justiției, treceți de la campanii propagandistice la acțiuni concrete, opriți corupția, accelerați investigația fraudei bancare și recuperarea banilor furați, urgentați procesul de implementare a Acordului de Asociere. Moldova trebuie să iasă cât mai repede din sărăcie, statul trebuie să fie partenerul cetățeanului, iar acest lucru trebuie să se vadă în viața de zi cu zi a omului simplu. Nu pierdeți ce-a mai rămas din sprijinul UE, pentru că altfel, vom regreta cu toții faptul că țara o va lua pe un drum greșit”, a conchis Leancă.