Linkuri accesibilitate

Igor Dodon a deplâns faptul că tabăra Maiei Sandu refuză să recunoască rezultatul preliminar al alegerilor prezidențiale


Învingătorul alegerilor prezidențiale, Igor Dodon, a deplâns faptul că tabăra învinsei, Maia Sandu, refuză să recunoască rezultatul preliminar al alegerilor și „incită oamenii la ură, la proteste, la nerecunoașterea legilor”. La o conferință de presă, Dodon a spus că oamenii au dreptul la proteste, dar a cerut „oponenților” să aleagă „liniștea” și a avertizat că suporterii lui sunt dornici să iasă și ei la contra-proteste, dar el îi oprește. „Nu vă jucați cu focul”, a spus Dodon, chemându-și adversarii politici să nu mai divizeze societatea. Dodon a repetat că vrea să fie președintele tuturor moldovenilor și că toate „relațiile de parteneriat cu UE și cu Occidentul rămân în picioare.

Maia Sandu nu l-a felicitat pe Igor Dodon. La o conferință de presă ținută luni la Chișinău, Maia Sandu a spus: „Nu am ce discuta cu Igor Dodon”. Ea s-a plâns de proasta organizare a alegerilor, mai ales în străinătate și a spus că le va contesta. Tot ieri, Dodon și-a repetat, într-o declarație la ProTV apelul către Sandu de a avea o discuție pentru „temperarea spiritelor”.

XS
SM
MD
LG