Nume
Parola
Vizualizări: 4002
Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, organizează pe 16 noiembrie curent un forum la tema „Participarea copiilor şi adolescenților – catalizator al promovării și monitorizării drepturilor copiilor în Moldova”.
Chișinău, 15 Noiembrie 2016 — La eveniment vor participa copii şi adolescenţi din cadrul Consiliului de elevi şi Consiliului de tineri de pe lângă Ministerul Educaţiei, din Grupul de reflecţie susţinut de CIDDC, în total peste 40 de copii de la 23 de instituţii de învăţământ din ţară. De asemenea, la reuniune este aşteptată Nune Mangasaryan, reprezentantul UNICEF în Moldova.
Evenimentul în cauză are drept scop iniţierea unui dialog dintre Ombudsman şi copiii din Moldova privind respectarea drepturilor lor şi stabilirea unor relaţii permanente de colaborare.
În cursul întâlnirii, participanţii vor vorbi despre activităţile organizate de ei în domeniul drepturilor copilului, vor fi consultaţi privind modalităţile de colaborare cu Avocatul Poporului, activităţile care să fie realizate în comun în anul 2017, chestiunile care să fie abordate de Ombudsman în raportul anual.
Opinia copiilor este foarte importantă pentru Avocatul Poporului pentru protecţia drepturilor copilului în realizarea misiunii de asigurare a respectării drepturilor şi libertăţilor copilului şi de monitorizare a implementării prevederilor Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului.
Întâlnirea cu reprezentanţii consiliilor de elevi şi adolescenţi este primul forum de discuţie cu copii organizat de către Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, şi are loc cu suportul UNICEF Moldova.
Jurnaliştii interesaţi de acest eveniment sunt aşteptaţi pe 16 noiembrie curent, la ora 10.00 în Sala Roşie a Complexului Summit Events, str. Tighina, 49/3 din Chișinău.
Secţia promovarea drepturilor omului,
relaţii internaţionale şi comunicare a
Oficiului Avocatului Poporului
022 23 48 00