Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.11.2016

Andrian Candu: ”Este un exercițiu nou pentru Moldova să aibă Președinte de stânga și guvernare de dreapta

Andrian Candu: ”Este un exercițiu nou pentru Moldova să aibă Președinte de stânga și guvernare de dreapta

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a felicitat pe Președintele ales Igor Dodon. ”Este un exercițiu nou pentru Moldova să aibă Președinte de stânga și guvernare de dreapta. Dar și așa, vom avea o colaborare instituțională constructivă cu președintele nou ales de către cetățeni, în limitele foarte bine delimitate de Constituție și în interesul cetățenilor. Parlamentul rămâne angajat pe drumul european așa cum a fost mandatat de cetățeni”, a declarat președintele Parlamentului.

Potrivit lui, viitorul european al Republicii Moldova nu depinde de un singur om, fie și el președinte. Republica Moldova își va urma cursul European trecând printr-o perioadă de reforme profunde, uneori dificile, dar absolut necesare. Totodată, șeful statului are sarcina să fie președintele întregii națiuni și al fiecărui cetățean în parte”, a subliniat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a felicitat-o de asemenea pe Maia Sandu, menționând că ambii candidați au trecut printr-o campanie grea. ”Alegerile președintelui au arătat că Moldova este foarte divizată și este divizată de multe teme exagerate sau false. Pentru următoarea perioadă este important ca toți să depunem eforturi pentru consolidarea societății”, susține Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a salutat implicarea masivă și fără precedent a diasporei și oamenilor din stânga Nistrului în alegeri. Potrivit lui, votul oamenilor din Bender, Dubăsari, Comrat sau Londra are aceeași valoare.

”Suntem o singură țară și avem obligația să asigurăm dreptul cetățenilor noștri să voteze și să-și aleagă președintele. Sigur, însă, toți avem lecții de învățat după acest scrutin. Vă îndemn să depășim cât mai repede emoțiile legate de scrutin și să începem să muncim, fiecare la locul lui. Până la urmă toți ne dorim același lucru - o viață mai bună, o țară prosperă și un stat funcțional în serviciul cetățenilor”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus