Linkuri accesibilitate

Nu există motive de nervozitate excesivă, crede comisarul european pentru vecinătate


Comisarul european pentru vecinătate, Johannes Hahn a declarat că a primit asigurări luni de la premierul Pavel Filip că R.Moldova va continua politica pro-europeană și după victoria socialistului Igor Dodon în alegerile prezidențiale. Într-un interviu cu Europa Liberă, Hanhn a mai declarat că intenționează să viziteze R.Moldova în primele patru luni ale anului viitor, în cursul unui turneu în toate țările Parteneriatului Estic, efectuat în pregătirea summitului Parteneriatului, programat pentru noiembrie 2017.

Cât privește alegerile prezidențiale de duminică și victoria lui Igor Dodon, Hahn a declarat că „evoluția situației trebuie urmărită cu atenție dar că nu există motive de nervozitate excesivă”. În opinia lui Hahn, victoria lui Dodon se datorează și faptului că guverne trecute, proclamate pro-europene, au compromis ideea de integrare europeană prin faptul că au fost implicate în acte de corupție.

Johannes Hahn s-a aflat la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor de externe UE la care s-a analizat evoluția Parteneriatului Estic.

XS
SM
MD
LG