Iată cine l-a felicitat primul pe Igor Dodon. Ce mesaj i-a transmis

Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove Vladimir i-a adresat primul un mesaj de felicitare liderului PSRM, Igor Dodon, câştigatorul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. În mesajul său, înaltul ierarh i-a urat ca “puterile depline cu care a fost învestit noul preşedinte să slujească binelui pentru toți cetățenii țării”.

În acelaşi timp, mitropolitul şi-a exprimat speranţa că mandatul lui Igor Dodon va marca un progres semnificativ în ceea ce priveşte “identificarea unei soluţii de împăcare a polurilor politice în societate și de dezvoltare durabilă a statului nostru”.

“Domnule Președinte,

Luând cunoștință de alegerile cetățenilor moldoveni chemați să voteze pe 13 noiembrie, doresc să Vă felicit și să Va adresez un mesaj pastoral de împărtășire a gândurilor și speranțelor mele, pentru alegerea Dumneavoastră în înalta funcţie de Preşedinte al Republicii Moldova şi să Vă urez succes deplin în acţiunile pe care le veţi întreprinde în exercitarea mandatului care va fost încredinţat.

Cu părere de rău, în Campania electorală țara noastră a fost aruncată într-un abis al discordiei și al luptelor interne. Mă rog cu fervoare, în speranța că poporul ortodox al Moldovei nu va fi dezamăgit. Ca mulți alții, nădăjduiesc că puterile depline cu care ați fost investit și care se află acum în mâinile Dumneavoastră, să slujească binelui pentru toți cetățenii țării.

În acelaşi timp, îmi exprim speranţa că mandatul dumneavoastră va marca un progres semnificativ în ceea ce priveşte identificarea unei soluţii de împăcare a polurilor politice în societate și de dezvoltare durabilă a statului nostru.

Vă rog să-mi acceptaţi urările de sănătate, prosperitate şi fie să aveți ajutorul lui Dumnezeu în toate ceea ce vă propuneți să realizați. Bunul Dumnezeu să ocrotească binecredinciosul nostru popor și să binecuvinteze Republica Moldova, în pace și prosperitate”, se arată în mesajul mitropolitului.

Reamintim că Igor Dodon este noul preşedinte al Republicii Moldova, după centralizarea a 99,81% dintre procesele verbale: Igor Dodon a acumulat 52,4%, Maia Sandu – 47,6%.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.