Linkuri accesibilitate

„Actul de vandalism este un act împotriva lui Dumnezeu”


Preotul Pavel Borșevschi în studioul Europei Libere
Preotul Pavel Borșevschi în studioul Europei Libere

Evoluții în cazul vandalizării Bisericii Stântul Dumitru din Chișinău și a amenințărilor la adresa preotului Pavel Borșevschi.

Reprezentanții Mitropoliei Chișinăului spun că este regretabil faptul că Biserica „Sfântul Dumitru”, din Chișinău a fost vandalizată la sfîrșitul săptămânii trecute.Secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaș a declarat pentru Europa Liberă că „actul de vandalism este un act împotriva lui Dumnezeu”, și speră că „făptașii se vor pocăi și vor conștientiza păcatul”.

Cât despre cauza incidentului, care, potrivit slujitorilor bisericii „a avut ca scop, probabil, intimidarea părintelui Pavel Borșevschi, care a vorbit la Radio Europa Liberă despre păcatul ierarhilor și preoților care se implică în politică”, acesta spune că „ancheta în acest sens se va pronunța”.

Unul din geamurile sparte la Biserica Sf. Dumitru
Unul din geamurile sparte la Biserica Sf. Dumitru

Biserica Sfântul Dumitru din Chișinău, unde slujește preotul care a criticat implicarea clerului în alegeri, a fost vandalizată în cursul nopții de 12 spre 13 noiembrie. Pe Facebook, slujitorii bisericii au scris că indivizi necunoscuți au aruncat cu pietre în geamuri și „au avut ca scop, probabil, intimidarea părintelui Pavel Borșevschi, care a vorbit la Radio Europa Liberă despre păcatul ierarhilor și preoților care se implică în politică”. În postare se mai spune că preotul a primit duminică dimineață și un „mesaj defăimător”.

Fostul ministru de interne Victor Catană, care a mers duminică dimineață la liturghie la Biserica Sfântul Dumitru, a spus Europei Libere, într-un interviu telefonic că, în mesaj, preotul Borșevschi era acuzat că susține în alegeri „o femeie care ar trebui să se afle la bucătărie” și că „sprijină minoritățile sexuale”.

Într-un interviu acordat Europei Libere la 7 noiembrie, preotul Pavel Borșevschi criticase declarațiile denigratoare la adresa vieții personale a Maiei Sandu făcute de episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, și, în general, implicarea preoțimii în campania electorală.

Previous Next

XS
SM
MD
LG