În timp ce în unele țări alegătorii au rămas fără buletine de vot, în alte țări mii de buletine au ramas neutilizate

vot

La câteva secții de votare din străinătate s-au epuizat buletinele de vot, în ciuda faptului că mulți cetățeni ai Republicii Moldova încă stăteau la coadă pentru a vota. La secțiile de votare din Stratford – Marea Britanie, Bologna, Dublin, Barcelona și la secția de votare din incinta Ambasadei Republicii Moldova la București buletinele de vot s-au epuizat. Paradoxal este faptul că în alte țări, precum Suedia, există secții în care au rămas buletine neutilizate.

Potrivit rise.md, Ambasadorul Moldovei în Regatele Suediei, Norvegiei și în Republica Finlanda, Veaceslav Dobîndă, a fost cetățeanul moldovean cu numărul 328 care și-a exercitat dreptul la vot la Secția nr. 1/333 de la Ambasada din Stockholm.

Acesta a votat cu o oră înaintea închiderii secției de vot și a felicitat biroul electoral acreditat pentru țările scandinave cu recordul prezenței la urne. „Nu-mi aduc aminte ca pașaportul cetățeanului Republicii Moldova să se bucure de o astfel de popularitate pe rețelele de socializare și în presă. Azi a fost ziua pașaportului moldovenesc”, a declarat Dobîndă.

La Stockholm, peste 2.600 de buletine au rămas neutilizate.

Reamintim că la Londra au izbucnit proteste ale cetățenilor care nu au reușit să-și exercite dreptul la vot din cauza epuizării buletinelor de vot. De asemenea, cetățenii din Londra, Paris, dar și Frankfurt au semnat sute de contestații în privința acestei probleme.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente