S-a anunţat lichidarea totală a incendiului de pe strada Uzinelor. Femeia, dată dispărută încă nu a fost găsită

La 17:02 s-a anunţat lichidarea totală a incendiului de pe strada Uzinelor 9. La faţa locului au mai rămas două autospeciale de intervenţie. Femeia care a fost dată disparută sâmbătă dimineaţa îincă nu a fost gasită de către echipele de cercetare.

La lucrările de căutare a femeii dispărute a fost antrenată o echipă de chinologi din cadrul SPCSE, iar pentru lucrările de lichidare și de spălare-demontare au fost antrenate 16 autospeciale.

De asemenea, Laboratorul experimental antiincendiar va cerceta locul incendiului pentru stabilirea circumstanțelor de izbucnire a focului.

Preczăm că pompierii au reușit să localizeze incendiul, care a izbucnit vineri dimineaţa, abia peste aproape 30 de ore. După localizarea focului, trei echipe de salvatori au reușit să intre în clădire și au efectuat măsuri de stingere a focului din înăutru.

Pe parcursul nopții, peste 100 de pompieri și salvatori au întreprins măsuri de stingere și răcire a clădirii cuprinse de foc.

Grupele de protectori pompieri au efectuat ieri lucrări de căutare a persoanelor, reușind să salveze doi oameni din zona cuprinsă de fum și temperaturi înalte. Intervenția salvatorilor în interiorul clădirii va fi posibilă după o evaluare a stării acesteia de către specialiștii geodeziști.

incendiu

Reamintim că vineri în jurul orei 10:00 un incendiu de proporții a izbucnit la un depozit de pe strada Uzinelor 9 din Chișinău. Unul dintre pompierii și-a pierdut viața, iar alți opt sunt răniți. Lupta cu flăcările care au cuprins etajul patru și cinci al clădirii a continuat pe tot parcursul nopţii.

incendiu

incendiu

incendiu

incendiu

[youtube id=”xFZZzfyJbpA” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.