Înotătorul moldovean Ion Lazarenco, stabilit de mulţi ani în Irlanda, a plasat un filmuleţ video, în care îşi îndeamnă concetăţenii să fie responsabili şi să iasă la vot pe 13 noiembrie.

„Dragi prieteni şi stimaţi concetăţeni, trebuie să dăm din mâini şi din picioare. Vin cu o rugăminte la voi: să ne unim aşa, cum am dovedit de data asta că putem să fim uniţi. Să ne mobilizăm şi să mergem toţi la vot. Să dovedim că nu numai de data asta putem să ne mobilizăm, tot timpul putem să fim uniţi ca naţiune şi ca popor. Să dovedim că putem să ieşim din adâncime şi să scoatem ţara din gunoaie.​”

Un mesaj similar a avut şi o moldoveancă stabilită în Japonia. Elena Naik este mândră că, în sfârşit, îşi va putea exercita dreptul la vot în Tokyo. Ea şi-a îndemnat conaţionalii să demonstreze că sunt uniţi şi că le pasă de soarta acestei ţări.

„Vă salut din Japonia, din ţara soarelui răsare. Noi, cei de aici, anul acesta suntem un pic mai norocoşi, pentru că mai bine de 10 ani, s-a deschis în sfârşit Ambasada Republicii Moldova la Tokyo. Respectiv, putem să mergem să ne exercităm dreptul la vot fără nicio scuză. Personal o să fie măcar 140 de km încolo şi înapoi să-mi îndeplinesc responsabilitatea mea faţă de ţară. Şi vă îndemn pe dvs., cei de acasă, să faceţi acelaşi lucru. Duminică, pe 13 noiembrie, ieşiţi cu toţii la vot. Haideţi să ne demonstrăm nouă înşine că vrem mai bine, că putem mai mult şi că ne pasă. Suntem o forţă de neclintit şi vrem o schimbare. Cu siguranţă că mai avem o şansă.”

Deşi au de parcurs distanţe foarte lungi până la cele mai apropiate secţii de votare, moldovenii stabiliţi în Emiratele Arabe Unite spun că acest lucru nu-i va împiedica să-şi exercite dreptul la vot. 

„Cei de peste hotare traversăm km, sute de km, chiar mii de km, ne ajutăm unii pe alţii, ne oferim cazare, ne oferim ajutor, ne oferim suport. De ce? Pentru acum votul nostru contează. Pentru că acum noi putem face o schimbare.”

„Oameni buni, prieteni, oameni de peste hotare, din ţară, în ziua de 13 noiembrie, deschideţi bine ochii şi votaţi oameni care trebuie.”

„Nu lăsa pe alţii să voteze pentru tine. Ieşi pe 13 noiembrie la vot.”

„Moldova, îţi pasă de viitorul tău? Ieşi la vot. Votul tău contează.”

„Moldova merită un conducător căruia îi pasă de poporul său.”

„Pe 13 noiembrie fii în pas cu lumea. Fii mai activ şi vino la vot.”

„Este ultima şansă şi unica şansă pentru noi, toţi cei care suntem peste hotare.”






Un tânăr a postat pe Facebook mai multe fotografii însoţite de mesajul: „Prin vânt şi ninsoare, tot voi ajunge la votare”.

Moldovenii de peste hotare s-au mobilizat cu ajutorul unei pagini create pe o reţea de socializare, numită ,,ADOPTĂ UN VOT", şi urmărită de aproximativ 56 de mii de internauţi.