Mai multe blocuri din sectoarele Rîșcani și Ciocana vor rămâne luni fără căldură

sursa1

Pentru îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare și evitarea opririlor avariate în perioada de iarnă, Termoelectrica S.A. pune în funcțiune un nou segment de rețele termice cu diametrul nominal (DN) 900 mm. Acesta va permite alimentarea fiabilă în regim non stop cu energie termică a consumatorilor din sectoarele Ciocana și Râșcani.

În legătură cu aceasta, luni, 14 noiembrie, între orele 08.00 – 18.00, blocurile locative situate în perimetrul străzilor: Ginta Latină, Mihail Sadoveanu, Nicolae Milescu Spătaru, Ion Dumeniuc și Nicolae Dimo, Alecu Russo, Florilor, Studenților, Socoleni, Doina, Gheorghe Madan, Iazului vor fi deconectate de la livrarea agentului termic.

Menționăm că aceste lucrări sunt extrem de importante pentru îmbunătăţirea eficienţei Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică al mun. Chișinău. Doar în ultimii 2 ani, pe segmentul vechi DN 1000mm au fost înregistrate peste 15 defecțiuni, care au cauzat stopări de livrare a energiei termice.

Lucrările respective sunt realizate în cadrul Pachetului C1.5 al Proiectului “Îmbunătățirea Eficienței SACET”, termenul de desfășurare a contractului fiind perioada august 2016 – aprilie 2017. Totuși, Termoelectrica S.A. de comun cu antreprenorul și UCIPE a reușit finalizarea lucrărilor într-un timp record, astfel încât, în sezonul curent de încălzire consumatorii să beneficieze de eficiență maximă.

Întreprinderea „Termoelectrica” S.A. îşi cere scuze pentru incomodităţile create consumatorilor și dă asigurări de restabilirea cât mai rapid posibilă a serviciilor de termoficare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente