Ataşatul militar al Federaţiei Ruse la Chişinău, convocat la Ministerul Apărării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful Direcţiei generale politici de apărare şi planificare a apărării (DGPAPA), colonelul Alexandru Harea, a avut astăzi o întrevedere cu Ataşatul militar şi aero al Federaţiei Ruse acreditat pentru Republica Moldova, colonelul Igor Dovbnea, la sediul Ministerul Apărării.

Şeful DGPAPA a prezentat îngrijorările conducerii Ministerului Apărării privind atitudinea neglijentă şi indiferentă a oficialului militar rus faţă de solicitările şi nemulţumirile prezentate în cadrul convocărilor desfăşurate anterior — desfăşurarea ilegală în raioanele de est ale Republicii Moldova, a exerciţiilor şi competiţiilor comune ale aşa-numitelor forţe speciale transnistrene și unităților Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR).

Totodată, colonelul Harea a reiterat solicitarea Ministerului Apărării pentru reprezentanţii oficiului Ataşatului militar şi aero al Federaţiei Ruse de a se abţine de la participare în cadrul activităţilor organizate de către aşa-numita conducere de la Tiraspol în comun cu GOTR.

Colonelul Harea a declarat că în aceste condiţii, continuarea relaţiilor în maniera respectivă este în detrimentul cooperării bilaterale dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Şeful DGPAPA a specificat că Ministerul Apărării a informat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene despre această situaţie, solicitând sesizarea Ambasadei Federaţiei Ruse vizavi de atitudinea neglijentă a oficialului militar rus. În cazul continuării unor astfel de acţiuni Ministerul Apărării va cere retragerea mandatului de activitate al acestuia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...