Pompierul decedat în incendiul din strada Uzinelor va fi decorat post-mortem

15032897_1446158212079631_3029843573650956056_n

Premierul Pavel Filip a convocat autorităţile responsabile într-o şedinţă de urgenţă la Guvern, urmare a incendiului de proporţii izbucnit la un depozit de pe str. Uzinelor, nr.9 din municipiul Chişinău.

Prim-ministrul a cerut organelor de intervenţie să întreprindă şi în continuare toate măsurile necesare pentru a localiza incendiul şi a elimina consecinţele acestuia. În acelaşi timp, Pavel Filip a solicitat Ministerului Sănătăţii să asigure ajutorul necesar celor care au avut suferit, iar Procuraturii municipiului Chişinău să investigheze toate aspectele, pentru a stabili circumstanţele cazului dat.

Totodată, Premierul a cerut Cancelariei de Stat să fie îndeplinite procedurile necesare pentru a propune decorarea post-mortem a pompierului decedat, Sergentul major Ivan Nogailîc, dar şi a acorda ajutor financiar familiei acestuia. „Cu mare durere am aflat vestea despre pierderea unui pompier. Transmit condoleanţe familiei îndurerate, apropiaţilor, rudelor, prietenilor acestuia”, a spus Pavel Filip.

În acelaşi timp, şeful Executivului a solicitat Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale să analizeze modul cum s-a reacţionat în această situaţie de urgenţă, pentru a depista dacă au exista probleme în organizare. „Vreau să-mi prezentați cât mai urgent o anchetă amplă, pornind de la cauzele care au provocat acest incendiu, inclusiv cine a inspectat acest obiect ultima dată şi a eliberat autorizaţia privind securitatea anti-incendiară”, a accentuat Pavel Filip.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente