(video) Maia Sandu se obligă să asigure scoaterea „din comă” a statului Republica Moldova

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

În ultima zi în care concurenţii electorali pot face agitaţie electorală, candidata comună a partidelor de centru-dreapta la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu şi-a anunţat repetat priorităţile. Aceasta a dat asigurări că va fi un preşedinte activ, prezent, care va petrece mai mult timp în discuţiile cu cetăţenii decât cu instituţiile statului, transmite IPN.

Maia Sandu a declarat că se obligă să asigure scoaterea „din comă” a statului Republica Moldova şi aducerea societăţii în situaţia în care să se poată vorbi despre proiecte de dezvoltare în Moldova. Priorităţile sale pe agenda de şef al statului vor ţine de resetarea economiei şi combaterea corupţiei, dar şi reformarea sectorului justiţiei.

Trasparentizarea relaţiilor de proprietate în mass-media, sectorul energetic, financiar. Aceasta a subliniat că va asigura crearea condiţiilor pentru ca mass-media să devină independentă, inclusiv economic. O altă prioritate este fortificarea principiului separării puterilor în stat, dar şi transparentizarea procesului de luare a deciziilor în sfera publică.

„Am demonstrat cât de puternici suntem. Pe parcursul acestei campanii au fost tentative de manipulare, intimidare dar nu ne-am lăsat descurajaţi. A mai rămas să facem un pas. Pentru mulţi este greu. Se pune presiune în continuare, dar în cabina de vot sunteţi doar dumneavoastră şi conştiinţa dumneavoastră. Nu vă fie frică să luaţi o decizie corectă de care depinde viitorul nostru, al copiilor şi părinţilor noştri”, a spus Maia Sandu.

Candidata la funcţia de şef al statului a îndemnat cetăţenii să sune prietenii şi cunoştinţele şi să-i îndemne la rândul lor să vină la vot, duminică, 13 noiembrie.

Întrebată de jurnalişti despre proiectul de reunificare a Republicii Moldova cu România, Maia Sandu a spus că este un deziderat pe care îl împărtăşeşte o parte a populaţiei Republicii Moldova şi respectă poziţia acestora. Iar o decizie în acest sens poate fi luată doar în mod democratic şi toate sondajele arată că nu este sprijin suficient în prezent pentru acest proiect. De aceea, îşi doreşte să consolideze societatea în jurul unor idei fezabile, cum ar fi combaterea corupţiei, asigurarea statului de drept şi să convingă tinerii să construiască un viitor acasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente