Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Filat, ULTIMUL cuvânt: „Șor…

(VIDEO) Filat, ULTIMUL cuvânt: „Șor a făcut declarații mincinoase cu scopul de a-și cumpăra libertatea”

În ultimul său cuvânt, înainte de pronunțarea deciziei instanței de apel, Vlad Filat le-a spus judecătorilor că nu-și recunoaște vine și că așa-zisele probe din dosar au fost fabricate pentru a pune pe umerii săi toate relele care s-au întâmplat în sectorul bancar al R. Moldova. Mesajul a fost transmis de avocatul Igor Popa, după ședința de astăzi a Curții de Apel.

Sursa Video: www.ZdG.md

„Vlad Filat și-a exprimat îngrijorarea față de cum se face justiție în Republica Moldova.

V. Filat a spus că dosarul este unul politic, unul fabricat la comandă, datorită faptului că a fost un lider incontestabil în fosta guvernare, și încă mai este. Dlui a spus că modalitatea abuzivă în care a fost examinat dosarul, au determinat ca acest proces să fie netransparent și să se desfășoare cu ușile închise.

Vlad Filat nu își recunoaște vinovăția și a spus că toate așa-zisele probe au fost fabricate pentru a pune pe umerii săi toate relele care s-au întâmplat în sectorul bancar al R. Moldova. Fostul premier a declarat că nu a influențat niciodată pe nimeni să procedeze într-un anume fel sau altul și acest lucru a fost confirmat de martorii care au fost prezenți în prima instanță.

Referitor așa-zisa sumă de bani care a fost primită de la fetele din Federația Rusă, dlui a declarat că nu le cunoaște și că niciodată nu le-a întâlnit, respectiv acest fapt nu a avut loc.

Cu referire la Ilan Șor, Vlad Filat a declarat că acesta a făcut declarații mincinoase cu scopul de a-și cumpăra libertatea. Da, Vlad Filat a recunoscut că a primit la ziua sa de naștere un cadou, un automobil de la Ilan Șor, însă niciodată nu a exercitat careva influențe reșind din acest cadou. Dnealui a recunoscut că a primit acest cadou de la Ilan Șor și doar acum când a fost investigat și-a dat seama cât de perfid și ce credință rea a avut acest personaj dubos.

În fața judecătorilor, Filat a declarat că într-un final adevărul va triumfa și toate persoanele care se fac vinovate de fabricarea acestui dosar vor fi atrase la răspundere penală conform legii”, a declarat avocatul.

Magis­tra­ții Cur­ții de Apel Chi­și­nău au men­ți­nut sen­tin­ța instan­ței de fond pe nume­le fos­tu­lui pre­mi­er Vlad Filat, prin care a fost con­dam­nat la nouă ani de închi­soa­re. CA a casat însă par­ți­al deci­zia Jude­că­to­ri­ei Buiu­ca­ni și au emis o nouă hotă­râre refe­ri­tor la con­fis­ca­rea bunu­ri­lor fos­tu­lui pre­mi­er. Sen­tin­ța moti­va­tă va fi făcu­tă la 9 decem­brie 2016.

Șeful Penitenciarului nr.13, sancționat cu amendă de 500 de lei pentru că ar fi încălcat drepturile lui Filat