Medicul-şef al Centrului Sănătate Publică Rezina, trimis în judecată pentru neglijenţă în serviciu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura raionului Rezina a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a medicului-şef al Centrului Sănătate Publică raionul Rezina, pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu intoxicarea cu insecticid a mai multor elevi.

Incidentul a avut loc pe 3 martie curent, la Liceul teoretic ”Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina, când o minoră a stricat, din neatenţie, o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de către mătuşa acesteia. În rezultat, 17 elevi au fost internaţi în spital cu intoxicaţie cu insecticid.

Deşi cunoştea despre acest caz, medicul-şef al Centrului Sănătate Publică Rezina nu a emis o hotărâre de sistare a activităţii liceului până la excluderea oricărui risc şi a admis revenirea elevilor la lecţii. Ca urmare a înhalării vaporilor de insecticid, 36 de elevi ai liceului au fost internaţi în spitalul raional şi Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău cu diagnoza „intoxicaţie cu insecticid”.

Imediat după acest caz, Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare şi transportare a pesticidelor sau a altor substanţe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esenţiale sănătăţii populaţiei, care a provocat din imprudenţă îmbolnăvirea în masă a oamenilor.

Procurorii au înaintat Centrului Naţional de Sănătate Publică un demers privind suspendarea provizorie din funcţie a inculpatului, care în prezent, are interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Rezina, unde pe rol se află şi cauza penală de învinuire a mătuşei elevei, acuzate de încălcarea regulilor de transportare şi păstrare a substanţelor toxice, care a provoacat, din imprudenţă, îmbolnăvirea în masă a elevilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...