(video) La ce film o poate invita Igor Dodon pe Maia Sandu la cinematograf

1-21-1140×503

Deja în cadrul mai multor dezbateri electorale televizate, candidatul socialist Igor Dodon la prezidențiale a invitat-o pe Maia Sandu la film. Am decis să facem o listă de filme care sunt proiectate la Cinematograful Patria și la care ar putea merge cei doi candidați la fotoliul de președinte.

1. Keeping Up with the Joneses

Regia: Greg Mottola
Actori: Zach Galifianakis, Jon Hamm, Isla Fisher, Gal Gadot
Gen film: Acţiune, Comedie
Durata: 105 minute
IMDb rating: 5.8

Karen și Jeff Gaffney, doi soți obișnuiți dintr-o suburbie, se trezesc în miezul unei povești internaționale de spionaj după ce află despre noii lor vecini fermecători, Natalie și Tim Jones, că sunt spioni guvernamentali.  Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

2.  The Girl on the Train / Fata din tren

Regia: Tate Taylor
Actori: Rebecca Ferguson, Luke Evans, Justin Theroux, Haley Bennett, Emily Blunt, Chris Evans
Gen film:Mister, Thriller
Durata: 112 minute
IMDb rating: 6.7

Romanul, apărut și la noi cu titlul Fata din tren, spune povestea unei tinere femei – a cărei viață nu este tocmai roz – care urmărește în fiecare dimineață, luând același tren, un cuplu tânăr și aparent perfect, ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. Într-o zi vede însă ceva ce o șochează și astfel ajunge să ia parte la viețile pe care le-a observat doar de pe margine.  Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

3. The Accountant: Cifre periculoase

Regia: Gavin O’Connor
Actori: Jon Bernthal, Jeffrey Tambor, J.K. Simmons, Ben Affleck, Anna Kendrick
Gen film: Acţiune, Crimă, Dramă, Thriller
Durata: 128 minute
IMDb rating: 7.7

Câştigător a două premii Oscar, actorul Ben Affleck (“Batman vs. Superman: Zorii Dreptăţii”) este Christian Wolff, un savant matematician care are o relaţie mai bună cu numerele decât cu oamenii, în drama regizată de Gavin O’Connor “The Accountant: Cifre periculoase”.

Sub o acoperire anostă, Christian ţine contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizaţii criminale din lume. În momentul în care autorităţile ajung pe urmele lui, acesta îşi oferă serviciile unui client legitim: o companie de robotică în al cărui bilanţ apar discrepanţe de milioane de dolari. Lupta pentru supravieţuire începe atunci când Chstistian descoperă neregulile financiare din firmă.  Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

4. Doctor Strange

Regia: Scott Derrickson
Actori: Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic
Durata: 115 minute
IMDb rating: 8.0

Când strălucitul, dar egocentricul neurochirurg Stephen Strange își pierde abilitatea de a opera în urma unui accident, un viitor sumbru pare să-i fie destinat. Dar o întâlnire providențială cu Cea Antică, vrăjitoarea supremă retras în sihăstrie pe culmile din Himalaya, i-ar putea deschide lui Strange calea către secretele magiei. Numai că Cea Antică, deranjată de egoismul lui Strange, se va lăsa cu greu convinsă să-l transforme în învățăcelul său. Va reuși doctorul să devină Vrăjitorul Suprem, gata să apere Pământul de forțele magice din Univers?  Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

5. Trolls / Trolii

Regia: Walt Dohrn, Mike Mitchell
Actori: Zooey Deschanel, Justin Timberlake, John Cleese, Jeffrey Tambor, Gwen Stefani, Anna Kendrick
Gen film: Animaţie, Aventuri, Familie, Fantastic
Durata: 92 minute
IMDb rating: 6.7

Creatorii peliculei Shrek și DreamWorks Animation prezintă Trolii, o comedie inteligentă, amuzantă și obraznică despre căutarea fericirii și până unde sunt unii dispuși să meargă pentru a o obține. Filmul transportă publicul către o lume colorată și minunată populată de Troli extraordinar de optimiști, care dansează și cântă continuu și de Bergenii de un pesimism comic, care sunt fericiți numai când au Troli în stomac.

După ce familia Bergen invadează satul Trolilor, Poppy, cel mai vesel Trol, și prea-prevăzătorul și țâfnosul Branch, pleacă într-o călătorie, încercând să-și salveze prietenii. Misiunea lor e plină de aventură și întâmplări, pe măsură ce această pereche nepotrivită încearcă să se tolereze reciproc, astfel încât să ducă misiunea la bun sfârșit.

Filmul prezintă și lumea unică inspirată din fibre, ghemotoace, blană, sclipici și culori vii. Publicul va fi învăluit complet de acest univers tactil și îmbietor—producătorii îl numesc „imersie estompată”—diferit de orice alt film. Apoi, avem coafurile înalte din păr de culoarea bomboanelor, semnul distinctiv și mândria Trolilor de pretutindeni.  Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

6. Jack Reacher: Never Go Back / Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!

Regia: Edward Zwick
Actori: Tom Cruise, Cobie Smulders
Gen film: Acţiune, Crimă, Dramă, Mister, Thriller
Durata: 118 minute
IMDb rating: 6.4

Acțiunea îl prezintă pe Reacher în drum spre vechea sa bază militară din Virginia, pentru a lua cina cu o femeie numită recent comandatul bazei. Însă, când ajunge acolo, este acuzat de acte de violență asupra unui coleg și de viol. Cum nu-și amintește de niciuna dintre aceste „scăpări”, protagonistul este hotărât să facă totul pentru a ieși basma curată și a scoate adevărul la lumină.  Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

7. Miss Peregrine’s Home for Peculiars / Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi

Regia: Tim Burton
Actori: Terence Stamp, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Eva Green
Gen film: Aventuri, Fantastic
Durata: 127 minute
IMDb rating: 7.0

Atunci când Jake descoperă indicii despre un mister care cuprinde realități și timpuri alternative, el descoperă un refugiu secret, cunoscut drept Căminul Domnișoarei Peregrine pentru Copii Ciudați. Pe măsură ce Jake află mai multe despre rezidenții acestuia și despre abilitățile lor neobișnuite, el își dă seama că siguranța este o iluzie, și că pericolul pândește sub forma unor inamici puternici, și ascunși. Jake trebuie să își dea seama ce este real și ce nu, în cine poate avea încredere, și cine este el cu adevărat.  Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

8. Khoroshiy malchik / Băiatul bun

Regia: Oksana Karas
Actori: Semyon Treskunov, Ieva Andrejevaite, Anastasiya Bogatyreva
Gen film: Comedie, Dramă, Familie, Romantic, Dragoste
Durata: 95 minute
IMDb rating: 6.6

Moscova zilelor noastre. Kolya, care este în clasa a 9-a, se îndrăgostește de o frumoasă și tânără profesoară. În același timp, cea mai frumoasă elevă din clasa terminală a liceului se îndrăgostește de Kolya. Cum va ieși băiatul din acest complicat triunghi?  Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente