(LIVE VIDEO) Igor Dodon și Maia Sandu vor participa la ultimele două dezbateri televizate înainte de alegeri

maia sandu igor dodon

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din 13 noiembrie se vor confrunta astăzi în cadrul ultimelor dezbateri televizate. Cei doi oponenți se vor întâlni în studioul Moldova 1 la 19.45 și ulterior în studioul Pro TV la ora 21.30.

Dezbaterile vor fi axate pe mai multe tematici ce țin de împuternicirile viitorului președinte. Candidații la funcția de șef al statului vor fi solicitați să se pronunțe asupra viitoarelor inițiative pe care le vor implementa în domeniul politicii externe, securitatea Republicii Moldova. Totodată, candidații la funcția de președinte vor fi întrebați și despre inițiativele pe care ar urma să le implementeze privind regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Astăzi, Moldova 1, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX a organizat tragerea la sorți privind modul de desfășurare a dezbaterilor electorale televizate. Dezbaterea va fi organizată de televiziunea publică, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, în conformitate cu legislația electorală.

În ceea ce privește dezbaterea de la Pro TV, Lorena Bogza a menționat că de această dată regulile dezbaterii s-au schimbat: „Regulile acestei dezbateri sunt diferite de prima rundă: candidații au două minute pentru răspunsuri și un minut pentru replici ulterioare. Fiecare candidat are la dispoziție 40 de minute în total, deci emisiunea va avea aproximativ o oră și jumătate”.

Cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerile președintelui Republicii Moldova va avea loc duminică, 13 noiembrie. Este pentru prima dată după anul 2000 când cetățenii vor alege șeful statului prin vot direct.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente