Cel mai grav accident feroviar, produs în Germania în 2015, a avut loc din cauza acarului ce se juca pe telefon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un acar în vârstă de 40 de ani, al cărui proces a fost deschis joi în Germania, a recunoscut că se juca pe telefonul mobil înaintea coliziunii a două trenuri, în urma căreia 12 persoane au decedat în februarie 2015, informează Mediafax.

Acarul este acuzat de omor şi rănire prin imprudenţă şi riscă să primească cel puţin cinci ani de închisoare într-unul dintre cele mai grave accidente feroviare care au avut loc în anul 2015 în Germania.

În urma procesului, acesta ar putea fi considerat responsabil pentru accidentul care avut loc pe 8 februarie în oraşul Bad Aibling, din Bavaria, în care două trenuri regionale care circulau pe o rută comună au intrat în coliziune frontală. Doisprezece persoane au fost rănite şi altele 89 rănite.

Jucându-se pe telefonul mobil, acarul a permis trecerea pe tronsonul de cale ferată a unuia dintre trenuri, care era în întârziere şi a dezactivat sistemul de securitate care ar fi putut declanşa în mod automat frâna. Dându-şi seama de greşeala comisă, acesta a încercat să utilizeze sistemul radio pentru a încerca să contacteze conductorii de tren, care nu au fost alertaţi din timp, potrivit anchetatorilor.

Din cauza unei curbe în care se aflau, mecanicii de tren nu au avut vizibilitate înainte ca cele două trenuri să intre în coliziune, ceea ce a provocat deraierea parţială a unor vagoane. Înaintea mărturisirii acarului, anchetatorii au investigat cauza accidentului, pentru a determina dacă s-a produs dintr-o eroare umană sau dintr-o defecţiune tehnică, fără a privilegia vreo pistă. Cele două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, în zona râului Mangfall.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...