„Oligarhii de teapa lui Dodon, a lui Plahotniuc şi a altora, vor oligarhie de tip moscovit, nu vor valori cum se cere în Uniunea Europeană. Dacă se trece pe sistemul de valori europene, sigur nu mai pot fura, nu mai pot lua decizii în locul politicului, nu mai pot substitui instituţii şi aşa mai departe. Lor le place puterea fără limite”, a declarat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că, spre deosebire de candidatul socialiştilor, Maia Sandu va îndrepta Republica Moldova spre Vest şi va reuşi să facă ordine în ţară: „Maia Sandu este un om foarte tenace. Cât o vedeţi de micuţă. Şi aşa cum a reuşit să se evidenţieze în guvernul Filat, ca fiind un ministru foarte vertical şi care a introdus un proces de reforme în sistemul de educaţie din Republica Moldova, sunt convins că o va face şi ca preşedinte.”
 
Fostul lider de la Cotroceni, care a obţinut recent cetăţenia Republicii Moldova, a anunţat că-şi va exprima opţiunea electorală în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi i-a îndemnat pe basarabenii de pretutindeni să iasă duminică la vot. 

„Este extrem de important, extrem de important ca cei 100.000 de români, de cetăţeni ai Republicii Moldova, care trăiesc pe teritoriul României să meargă la vot să o voteze pe Maia Sandu. Altfel, Republica Moldova va fi împinsă către Uniunea Vamală a Federaţiei Ruse”, a spus fostul preşedinte român.

Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc nu au comentat deocamdată declaraţiile lui Traian Băsescu, iar ofiţerul de presă al PSRM nu a fost de găsit. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.