Monica Macovei: „Democrația și libertatea vin cu Maia Sandu, iar dictatura vine cu Igor Dodon”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Înainte de turul II al alegerilor prezidențiale, Monica Macovei, deputat în Parlamentul European și fost președinte al Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a îndemnat din nou alegătorii moldoveni să o voteze pe Maia Sandu, președinta PAS. „Sunteți în fața unui test. Democrația și libertatea vin cu Maia Sandu, iar dictatura vine cu Igor Dodon”, spune Monica Macovei.

„Știu că democrația în Republica Moldova este fragilă, dar așa este peste tot la început. Și începutul nu e scurt, dar are un final. Democrația și libertatea vin cu Maia Sandu, iar dictatura vine cu Dodon. Știu că vă îngrijorează viitorul copiilor vostri. Ei au nevoie de educație și de locuri de muncă, de libertate a ideilor, de spațiu deschis pentru a crește profesional și uman. Participați la construirea unei democrații solide în Moldova, venind la vot cât mai mulți, mai ales tinerii care au lipsit la primul tur pentru că legea le-a îngreunat votarea”, spune Macovei.

Deputata vorbește despre criticile la adresa Maiei Sandu, declarând că adversarii acesteia „se folosesc de suferința unor oameni pentru a câștiga puterea, folosind fără rușine orice element care cred ei că le-ar fi util în campanie, inclusiv moartea unor copii și durerea părinților, pe care vedem că le calcă în picioare”.

„Dacă locuitorii Republicii Moldova își doresc un stat corect, în care să nu trebuiască să platească șpăgi și comisioane, în care libertatea și meritul fiecăruia să fie pe primul loc, atunci alegerea nu este decât Maia Sandu. Moldoveni, oriunde sunteți în lume, votați Maia Sandu. Voi știți ce este demnitatea și libertatea și ați plecat de nevoie, nu de voie. Votați pentru voi, rudele rămase acasă și pentru copiii voștri”, susține deputata.

„Dacă vrem să avem drept de proprietate pentru ce construim sau cumpărăm din bani munciți cinstit, votăm libertate și democrație”, mai spune Monica Macovei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...