Actualitate

În PMAN va fi inaugurat Orăşelul European

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova anunţă deschiderea oficială a Orăşelului European începând cu ora 13.00. Acesta va întruni circa 36 de proiecte finanţate de UE şi 19 ambasade ale statelor membre UE prezente în Republica Moldova. În PMAN va fi amenajat un centrul de presă, unde şeful Delegaţiei UE, Pirkka Tapiola va susţine un briefing de presă.

În PMAN se va desfăşura un concert artistic cu participarea colectivelor artistice din Republica Moldova şi statele membre UE. La fel, va avea loc un concert susţinut de Orchestra Filarmonicii Naţionale. Orăşelul European se va închide la ora 17.00.

În data de 16 mai, Orăşelul European va fi organizat şi în oraşul Soroca, în scuarul Cetăţii Soroca, unde se vor întruni 13 ambasade ale statelor membre UE, circa 36 de proiecte finanţate de UE şi vor avea aceleaşi zone de activitate şi puncte de atracţie: corturi gastronomice, şcoli de limbi europene, dezbateri publice şi master classuri de dans.

În perioada 22-24 mai, vor fi organizate proiecţii de film european şi spoturi video despre asistenţa UE în Republica Moldova, în aer liber, în grădina Muzeului Naţional de Istorie din Chişinău.. După care, la 30-31 mai, va avea loc Turneul de Fotbal, la Clubul de Fotbal Buiucani, cu participarea reprezentanţilor ambasadelor şi proiectelor implementate cu susţinerea UE.

Activităţile sunt organizate de către Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova şi Primăria municipiului Chişinău.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *