„Atât transferul fariseic al lui Shor pe conturile unicului candidat antioligarhic Maia Sandu, cât şi cash-ul furnizat de acesta dodonului poartă amprenta lui Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

„Aflat departe de casă, printre oamenii noştri din diasporă, şi întors direct în nordul ţării, nici nu am observat cum la centru, penalii lui Plahotniuc, la indicaţie, fireşte, se gudură de drag de galben, iar cel aflat încă în libertate a pus în aplicare aceleaşi scheme raider folosite anterior de stăpânul său la preluarea Băncii de Economii”, a adăugat liderul mişcării protestatare.

Precizăm că acum două zile, Partidul Acţiune şi Solidaritate a anunţat că pe conturile sale au fost efectuate transferuri de către un individ cu trecut penal, care este folosit pentru a înlătura concurenţii electorali şi persoanele care nu sunt pe placul guvernării.

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, a declarat că aceste acţiuni au fost orchestrate de oligarhul Vladimir Plahotniuc împreună cu aliaţii săi, candidatul socialiştilor la prezidenţiale, Igor Dodon, şi controversatul afacerist şi primar al oraşului Orhei Ilan Shor. Toate cu scopul de a ponegri imaginea candidatului comun al partidelor de centru-dreapta, Maia Sandu. 

Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate susţin că scenariul ar fi fost pus la cale acum câteva zile, într-un restaurant din capitală, unde s-ar fi întâlnit cel care a efectuat transferul, Veaceslav Galoi, cu socialistul Ion Ceban şi cu un cumătru de-al lui Igor Dodon, în prezent angajatul lui Ilan Shor, Viorel Melnic. Banii transferaţi pe conturile PAS au fost returnaţi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.