UE a adoptat noi sancţiuni împotriva oficialilor din Crimeea: Pe lista neagră sunt 151 de persoane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Miniştri de finanţe din Uniunea Europeană au convenit marţi asupra unor noi sancţiuni împotriva oficialilor din Crimeea, acestea au fost adăugate măsurilor restrictive adoptate după ce Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeei, în anul 2014, informează site-ul agenţiei Reuters.

„Consiliul a adoptat noi sancţiuni în cadrul măsurilor restrictive în ceea ce priveşte acţiunile Rusiei de a submina integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat ministrul de Finanţe al Slovaciei, Peter Kazimir, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la finalul întrevederii dintre miniştrii de finanţe ai UE.

Acesta a fost răspunsul lui Peter Kazimir la o întrebare legată de eventuale noi sancţiuni impuse oficialilor din Crimeea. Slovacia deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE până la sfârşitul anului 2016.

O listă care cuprinde 151 de persoane şi 37 de entităţi sunt supuse unor posibile interziceri de vize şi îngheţare a activelor, pentru rolul pe care aceştia l-au avut în cadrul anexării Crimeei la teritoriul Rusiei şi al implicării în conflictul de pe teritoriul ucrainean.

Anexarea Crimeei nu a fost recunoscută la nivel internaţional, iar regiunea riscă sancţiuni economice, inclusiv interzicerea importurilor din această regiune, investiţiilor sau oferirea de servicii turistice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...