Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Studenții din Galaţi îndeamnă…

(VIDEO) Studenții din Galaţi îndeamnă tinerii să producă schimbarea: „Totul e în mâinile noastre”

Tineri din R. Moldova care studiază în oraşul Galaţi, România, au realizat un material video prin care îndeamnă toţi studenţii să meargă la vot. Aceştia speră ca scrutinul de duminică să aducă o schimbare pentru R. Moldova și afirmă că depun efort pentru ca visul lor să devină realitate.

Vasile Spânu, care este preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni „Ştefan cel Mare şi Sfânt“ din Galaţi (CSBB), afirmă că a decis să filmeze acest spot, pentru a mobliza tinerii să-şi exercita dreptul la vot. Acesta conchide că a urmărit cu atenţie rezultatele voturilor din primul tur şi a observat o rată scăzută a tinerilor de sub 25 de ani la electorale: „Am hotărât să împărţim tuturor, atât celor de acasă, cât şi celor de peste hotare, importanţa acestui moment de cotitură”. Vasile îşi doreşte ca turul II să le ofere moldovenilor ceea de ce au atâta nevoie: „Un preşedinte al oamenilor, care să devină un garant al democraţiei şi al stabilităţii, să le ofere oamenilor speranţa zilei de mâine”.

În spotul video apar mai mulţi studenţi care militează pentru acelaşi lucru: o nouă Moldovă, mai prosperă şi cu un viitor mai bun.

galatiii

Valeria Voloşciuc, studentă la drept, îşi doreşte o ţară care să-i ofere oportunităţi, o şansă de a se dezvolta acasă: „Îndemn tinerii să iasă la vot şi să producă schimbarea. Totul e în mâinile noastre. Nu mai lăsa pe altcineva să-ţi decidă soarta”.

Şerban Vadim, student la facultatea de Electronică şi Electrotehnică, spune că va merge lavot pentru că îi pasă de străbuni, istorie şi părinţi. De aceeaşi părere este şi Adriana Gâdea, care sfătuieşte tinerii să aibă încredere în alegerea lor.

galati

Spotul realizat face parte din campania tuturor Organizaţiilor basarabene din România, sub numele “#voteazapentruBasarabia“.

Valeria Tataru