(video) ZdG în vizită la Maia Sandu acasă: „Nu m-am gândit că e păcat să fii femeie necăsătorită”

maia-sandu-1234

Ziarul de Gardă a mers acasă la candidata la funcția de președinte al țării, Maia Sandu. Într-o atmosferă destinsă, Sandu a răspuns la 13 întrebări ce țin de activitatea sa și viața personală. În același timp, Igor Dodon, can­di­da­tul PSRM, a refu­zat să dis­cu­te cu echi­pa ZdG, moti­vând că este ocu­pat cu dez­ba­te­ri­le elec­to­ra­le.

În cadrul discuției, Maia Sandu a reiterat faptul că este un fals că va închide bisericile dacă va ajunge președinte. De asemenea, aceasta a fost întrebată cum răspunde enoriașilor care o critică pentru faptul că nu este căsătorită.

„Nu m-am gândit că e păcat să fii femeie necăsătorită”. Mă întreb dacă pentru acei slujitori ai bisericii este mare păcat să fii femeie divorțată sau căsătorită și nefericită și în general dacă e păcat să fii femeie”, a menționat Sandu.

Întrebată dacă a fost sau nu membră a PLDM, Maia Sandu spune că și-a declarat public dorința de deveni membru de partid, dar nu a ajuns să formalizeze această calitate de membru și nu a scris o cerere de aderare.

În același context, candidata la funcția de președinte, Maia Sandu, spune că ziariștii care au realizat reportajele despre refugiații sirieni, închiderea bisericilor, orientarea sexuală și statutul marital nu au contactat-o pentru a cere și opinia ei cu referire la acest subiect.

Alături de Maia Sandu se află mama acesteia, Emilia Sandu, care a vorbit despre emoțiile copleșitoare pe care le-a simțit atunci când fiica a absolvit Universitatea din Harvard.

maia-si-mama

„Aveam niște emoții extraordinare când Maia a absolvit Universitatea din Harvard. Doar mulți de acolo nici nu cunosc despre Moldova, numai vorbim de satul Risipeni. Dar aveam și tristețe mare și anume că tatăl ei nu era alături. Este o luptătoare și ea”, a conchis Emilia Sandu.

Urmăriți mai jos interviul integral realizat de ZdG.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente