(foto) Trei tineri au vrut să zboare la Milano cu valizele ticsite cu țigări

img_2757

Polițiștii de frontieră în conlucrare cu inspectorii vamali au anihilat o tentativă de scoatere ilegală peste frontiera de stat a 42 mii de țigarete. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de circa 9 mii de euro. Cazul a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău, în după amiaza zilei de vineri, 04 noiembrie.

Acţionând în baza analizei de risc, în cadrul controlului de frontieră asupra pasagerilor şi bagajului cursei aeriene Chişinău-Milano, echipa mixtă de control a redirecţionat bagajele pentru verificări suplimentare.

Astfel, în cadrul scanării cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, asupra valizelor a trei bărbați cu dublă cetățenie, R.Moldova și România, au apărut suspiciuni referitor la conținutul acestora. Urmare a controlului fizic au fost descoperite 2100 pachete de țigări „Marlboro”.

Persoanele, de 21-22 de ani, s-au abținut de la declarații și au refuzat să-și continue călătoria. Pe numele acestora au fost întocmite procese-verbale conform indicilor art. 287.al.10 – Cod Contravenţional al RM, care prevede confiscarea ţigaretelor şi achitarea unei amenzi de 150 de unităţi convenţionale.

img_2756

e8fbedaf11c8cf0354f4f7b4ab37eb16

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente