Trei valize ticsite cu țigări, depistate pe Aeroportul din Chişinău. Iată unde urmau să ajungă// FOTO

42 mii de țigarete ticsite în trei valize au fost depistate de polițiștii de frontieră şi inspectorii vamali pe Aeroportul Chişinău. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de circa 9 mii de euro. Cazul a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău, în după amiaza zilei de vineri, 4 noiembrie.

Acţionând în baza analizei de risc, în cadrul controlului de frontieră asupra pasagerilor şi bagajului cursei aeriene Chişinău-Milano, echipa mixtă de control a redirecţionat bagajele pentru verificări suplimentare.

Astfel, în cadrul scanării cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, asupra valizelor a trei bărbați cu dublă cetățenie, R.Moldova și România, au apărut suspiciuni referitor la conținutul acestora. Urmare a controlului fizic au fost descoperite 2100 pachete de țigări ,,Marlboro”.

Persoanele, de 21-22 de ani, s-au abținut de la declarații și au refuzat să-și continue călătoria. Pe numele acestora au fost întocmite procese-verbale, care prevede confiscarea ţigaretelor şi achitarea unei amenzi de 150 de unităţi convenţionale.

tigari

tigari

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.