Explicațiile unui sirian din video-ul propagandistic: Răspunsurile noastre au fost interpretate greșit/ VIDEO

Unul dintre cei trei sirieni care a apărut în video-ul de “susținere” pentru Maia Sandu a comentat apariția sa în acel spot, menționând că răspunsurile lor au fost interpretate greșit.

Ahmed Al-bakour, student sirian la Chișinău, spune că nu a urmărit campania electorală din Moldova, iar persoana care i-a intervievat nu i-a anunțat că este un video pro-Maia Sandu.

Tânărul spune că au fost anunțați că vor discuta în interviu despre războiul din Siria, situația oamenilor de acolo și cum e să fii refugiat în Moldova.

Ahmed adaugă că iubește Moldova și că oamenii de aici îl tratează cu respect, dar răspunsurile lor au fost interpretate greșit pentru că el nu urmărește campania electorală și nici nu are drept de vot.

Amintim că în primul video apărut pe un cont nou creat pe Youtube cei trei tineri au fost invitați să comenteze știrea precum că Maia Sandu va permite aducerea a 30 de mii de sirieni în Republica Moldova. Falsul a fost lansat de un site creat în ajunul campaniei electorale și a fost tirajat în masă de alte site-uri afiliate lui Igor Dodon. Totodată, echipa lui Dodon a folosit falsul privind cei 30 de mii de sirieni în broșurele sale electorale.

Maia Sandu a negat, în repetate rânduri, acest zvon.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.