Traian Băsescu: „Estimez că unirea cu Republica Moldova se va face în cinci-șase ani”

basescu-chisinau-intact
Foto: PC: Flux.md

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu a afirmat la evenimentul de prezentare a candidaților formațiunii sale, că estimează că unirea cu Republica Moldova, obiectivul politic pe care PMP îl afirmă deschis, „se va face” în cinci-șase ani, menționează agerpres.ro.

„Vreau să fim extrem de realiști. (…) Unirea se va face. Se va face atunci când cetățenii din stânga Prutului vor fi convinși în proporție de peste 50 % că vor acest lucru. Se va face atunci când România va proba cetățenilor Republicii Moldova că este mai bine să fim uniți decât să trăim în două state independente și se va face într-un timp, estimez eu, cinci-șase ani, pentru că în Republica Moldova există un curent unionist”, a afirmat președintele PMP.

El a spus că proiectul unirii este propus ca proiect de țară tuturor partidelor.

Și președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat faptul că unul din obiectivele politice ale PMP este unirea României cu Republica Moldova.

„În 1939, Moscova stalinistă împreună cu Berlinul nazist au decis în secret ca națiunea română să fie divizată. Nu mai putem trăi în tăcere. Avem obligația să o spunem cu voce tare că vrem unirea României cu Republica Moldova. Acesta este obiectivul nostru politic”, a concluzionat președintele executiv al PMP.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente