„Manipulând electoratul prorus, dar şi o parte din cel antioligarhic, Dodon apare lider în sondaje. Problema e că Dodon nu este nici prorus, nici antioligarh, ci un oportunist de profesie, care îşi schimbă, sistematic, retorica şi idealurile. Iar acest lucru se poate vedea cu ochiul liber la o trecere în revistă a faptelor lui Dodon, care, în ultimul deceniu, a lucrat, exclusiv, în interesele lui Vladimir Plahotniuc”, se arată în ştire.

Următorul material în topul ştirilor Jurnal.md este Alegeri prezidenţiale 2016: Toate secţiile de votare au fost deschise fără incidente; Rata de participare la vot până la ora 8:00. Subiectul în care au fost prezentate toate informaţiile despre alegerile prezidenţiale din 30 octombrie a fost vizualizat de peste 82 de mii de ori.

Un alt articol din top este subiectul despre rezultatele alegerilor prezidenţiale. Astfel, ştirea Rezultatele alegerilor prezidenţiale după prelucrarea a 99,42 la sută din procesele verbale: Igor Dodon - 48,23%, Maia Sandu - 38,42 a fost citită de peste 95 de mii de ori.

Topul continuă cu ştirea Dodon – preşedintele lui Plahotniuc, care a fost citită de peste 53 de mii de internauţi. „Cârdăşia Plahotniuc-Dodon poate distruge definitiv Republica Moldova, pentru că, dacă liderul PSRM câştigă turul II al prezidenţialelor, acesta va deveni una dintre marionetele oligarhului şi nimic mai mult. Iar asta înseamnă că cel care controlează, practic, toate instituţiile statului, Guvernul, organele de drept, sistemul judecătoresc, va avea control deplin şi în instituţia prezidenţială”, se arată în articol.

Maia Sandu atenţionează şefii unor instituţii publice: „Va trebui să răspundeţi pentru obstrucţionarea exercitării dreptului la vot” este un alt subiect de top, citit de peste 47 de mii de vizitatori.
 
În topul celor mai citite ştiri se află şi articolul Maia Sandu şi Igor Dodon, faţă în faţă; Candidatul unic al forţelor antioligarhice: „Pentru ce merite aţi zburat cu avionul lui Plahotniuc?”. Acest subiect a fost vizualizat de peste 45 de mii de persoane.

Cu peste 39 de mii de vizualizări, următorul articol în top este Diaspora, MOBILIZARE fără precedent pentru turul II; Iniţiativa „Adoptă un vot” - cazare şi transport pentru moldovenii care vor să voteze. Pentru o mobilizare şi mai eficientă în turul doi al alegerilor prezidenţiale, un grup de concetăţeni aflaţi peste hotare au iniţiat grupul „Adoptă un vot”, destinat celor care sunt dispuşi să ofere votanţilor transport, dar şi cazare în localităţile în care sunt deschise secţii de votare.

Topul continuă cu ştirea O nouă tâlhărie a oligarhului Plahotniuc: A obligat Moldova Agroindbank să cumpere hotelul Codru la un preţ de zece ori mai mare, care a fost citită de peste 30 de mii de ori. Decizia Moldova Agroindbank (MAIB) de a cumpăra hotelul „Codru” a fost una forţată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care, după ce a cumpărat imobilul la un preţ de nimic în 2008, îl vinde acum la un preţ de zece ori mai mare. „Tranzacţia cu imobilul care în actualele condiţii nu ar putea fi vândut nici la un preţ micşorat este o nouă formă de tâlhărie”, susţine omul de afaceri Viorel Ţopa.

Şi subiectul Noul stăpân al Aeroportului Internaţional Chişinău – un offshore din Cipru a intrat în topul acestei săptămâni, fiind citit de peste 21 de mii de ori.

„În doar trei ani, de când a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău, firma Avia Invest SRL şi-a schimbat de trei ori proprietarii. Ultimul acţionar majoritar este o companie offshore din Cipru al cărei beneficiar este un afacerist din Moscova. Şi membrii Consiliului de Administraţie al Avia Invest au fost înlocuiţi. Printre ei se numără acum şi Ilona Şor, mama vitregă a lui Ilan Şor, primarul din Orhei anchetat în dosarul „Jaful Secolului”, se arată într-o investigaţie RISE Moldova.

Topul celor mai citite materiale pe Jurnal.md se încheie cu ştirea Susţinere masivă pentru candidatul comun al forţelor antioligarhice; Zeci de artişti şi intelectuali îşi vor da votul pentru Maia Sandu: „Este singura şansă de a scoate ţara din haos”, care a fost accesată de peste 20 de mii de ori.