Dorin Chirtoacă: „În cazul unei mobilizări corecte și puternice, Maia Sandu va fi președinte”

Chirtoaca
Foto: Privesc.eu

Primarul municipiului Chisinau, Dorin Chirtoacă, îndeamnă cetățenii Republicii Moldova la mobilizare puternică pe 13 noiembrie, să o aleagă pe candidata pro-europeana la Președinție Maia Sandu, pentru bunăstarea populației țării și pentru parcursul european. El a făcut acest apel într-un interviu acordat HotNews, la Bratislava, un important centru al Uniunii Europene în acest moment, când Slovacia asigura Președinția rotativă a Consiliului UE.

Chirtoacă consideră că mobilizarea la vot este crucială. „Exact la fel a avut Igor Dodon și la Primăria Chișinăului, în 2011 a luat aproape 48% în turul întâi, iar în turul al doilea a pierdut. Mobilizarea la vot este crucială, pentru că în condițiile unui absenteism, da, Dodon ar avea șanse, dar am văzut că este mobilizare, în special peste hotare. Este, dacă doriți, aceeași situație pe care am văzut-o în România la alegerile prezidențiale Ponta-Iohannis. Mobilizarea se simte, doar că nu trebuie să ne uitam la alții cum se mobilizează, trebuie să ne mobilizam și noi și să se mobilizeze lumea în special acasă în Moldova, respectiv tinerii să iasă la vot, care au cam fost absenți în primul tur. Avantajele sunt de partea Maiei Sandu, cu siguranță. […] Sunt convins, în cazul unei mobilizări corecte și puternice a noastră, a tuturor, Maia Sandu va fi președinte, în 13 noiembrie”.

În ceea ce privește așteptările pe care le are de la viitorul președinte, Chirtoacă a menționat în primul rând lansarea votului pro-european: „Este, din punctul de vedere al vectorului, al simbolului, al ceea ce trebuie să facă în primul rând un președinte, să imprime direcție statului, este crucial un vot pentru Maia Sandu acum în turul doi”.

Edilul capitalei a mai îndemnat cetățenii să iasă la vot și să o voteze pe Maia Sandu dacă vor în Europa și dacă își doresc ca unirea să aibă loc în secolul XXI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente