Italia: Confruntări între protestari și polițiști la un miting anti-guvernamental la Florența

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sute de manifestanți cu cagule s-au bătut cu polițiștii la un miting anti-guvernamental la Florența, cu doar câteva săptămâni înainte de un controversat referendum cu privire la reforma constituțională inițiat de premierul Matteo Renzi, informează Reuters.

Este prima dată când o manifestație împotriva referendumului lui Renzi devine violentă. Protestatarii au manifestat în centrul Florenței și au încercat să pătrundă în centrul de conferințe unde premierul italian, fost primar al orașului, era așteptat să participe la „Leopolda”, convenția anuală a Partidului Democratic, din care face parte.

Protestatarii au aruncat bombe fumigene, pietre și petarde în polițiști și au încercat să se baricadeze când forțele de ordine au ripostat. Un jandarm a fost rănit la picior, conform publicațiilor italiene, citate de Reuters.

Primarul Florenței, Dario Nardella, a condamnat violențele, după ce a trebuit să traverseze grupul de protestatari pentru a ajunge la reuniunea de partid. „A demonstra e un drept, dar violența este inacceptabilă”, a declarat el la începutul întâlnirii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...