Teatrul Bataclan, va fi redeschis cu un concert de comemorare a victimelor atacurilor din Paris

1
Foto: pinterest.com

Pe data de 12 noiembrie se va redeschide Teatrul Bataclan de la Paris unde au avut loc atentatele teroriste, în urma cărora au decedat 90 de oameni. Anunțul a fost făcut de proprietarul sălii. La concertul de deschidere va cânta Sting.

Evenimentul de desfășoară în ajunul comemorării a unui an de la atacurile din Paris revendicate de organizaţia Stat Islamic. Reprezentanții teatrului s-au străduit să atragă din nou nume mari în industria muzicală, în ciuda tragediei petrecute în sala de concerte. Banii acumulați vor fi oferiți asociațiilor „Life For Paris” și „13 Novembre: Fraternité et Verité”.

Sting a scris pe site-ul său că  această redeschidere îi va omagia și comemora pe cei care și-au pierdut viața în atacul de anul trecut și va celebra muzica și viața care reprezintă această sală de spectacole mitică.

De asemenea, evenimentele tragice din acea noapte vor mai fi povestite într-un documentar, realizat de grupul muzical Eagles of Death Metal.  Acesta urmează să fie difuzat de HBO în luna februarie a anului viitor.

Menționăm că în 2015, la 13 noiembrie, la Paris au avut loc atentate teroriste în Teatrul Bataclan,  într-un stadion din apropiere și în câteva restaurante. Atacurile au curmat viața a 130 de oameni la Paris.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente