Guvernul de la Berlin va verifica, în iulie 2017, toţi militarii germani, după ce Serviciul militar de contrainformaţii a depistat 20 de militanţi islamişti în armata germană. Există alţi 60 de militari germani suspectaţi de legături cu organizaţii teroriste islamice.

În ultimul an, reţeaua teroristă Stat Islamic a încercat să recruteze veterani miliari germani ori să infiltreze militanţi islamişti în armata germană.

„Există preocupări că unii militari germani sunt influenţaţi de propaganda organizaţiei teroriste Stat Islamic”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Serviciului militar german de contrainformaţii (MAD).

Până acum, Serviciul militar de contrainformaţii verifica anual circa 50.000 de membri ai armatei germane. Însă, începând din anul 2017, vor fi verificaţi toţi militarii germani.

În iulie 2014, reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, care ocupă teritorii în Siria şi Irak, a lansat un apel prin care încerca să recruteze militari occidentali.

În cursul anului 2015, în Germania au ajuns 1,2 milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa, situaţie care a generat temeri privind riscuri de securitate.