Actualitate

La Mereni a fost organizată prima competiţie de hipism de tracţiune

Trofeul a fost luat de un armăsar din Mereni, care a reuşit să tragă o căruţă cu greutăţi de peste o tonă şi jumătate.

Organizatorii îşi doresc să transforme campionatul într-o tradiţie. Competiţia a fost alcătuită din mai multe etape. După fiecare dintre ele, în căruţele cailor li se mai adăugau greutăţi, iar cei care nu reuşeau să le tragă pe o distanţă de 20 de metri, erau excluşi.

„Ideea organizării unui astfel de campionat a venit din Olanda. Sunt standarde internaţionale, care le-am implementat şi în acest campionat", a spus primarul satului Mereni, Eugen Sălcuţan.

La concurs au participat cai din toată ţara. Stăpânii lor spun că hipismul este o pasiune frumoasă, dar care şi costă destul de mult:

Trofeul competiţiei a fost luat de Dan, un cal belgian de tracţiune de şapte ani. Pentru a obţine performanţa, el a fost antrenat trei luni. Stăpânul calului spune că, în viitor, îşi doreşte să meargă şi la competiţii de peste hotare.

„Numele lui e Ciocolatito, e foarte dulce cal, iubeşte dulcele. Pentru dragoste l-am luat , competiţia e un spirit de performanţă pe care îl am eu. Prietenii nu se vând”, a spus crescătorul de cai Florentin Grabovschi.

Caii învingători au primit cupe, iar stăpânii lor – câte un premiu bănesc. Recordul mondial la hipism de tracţiune este de 20 de tone.

Performanţa a obţinut-o un cal din Olanda.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *