Dorin Chirtoacă: „În cazul în care Dodon devine președinte vom avea soarta Crimeei sau a Donbasului”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul capitalei Dorin Chirtoacă a îndemnat cetățenii să iasă la vot într-un număr cât mai mare și să voteze pentru candidata forțelor antioligarhice Maia Sandu, avertizând că Republica Moldova ar putea avea de suferit grav în cazul în care socialistul Igor Dodon va deveni președinte.

„Sunt convins, în cazul unei mobilizări corecte și puternice a noastră, a tuturor, Maia Sandu va fi președinte, în 13 noiembrie”, a spus Chirtoacă, într-un interviu pentru hotnews.ro.

„Mobilizarea la vot este crucială, pentru că în condițiile unui absenteism, da, Dodon ar avea șanse, dar am văzut că este mobilizare, în special peste hotare”, a adăugat Chirtoacă.

Primarul a asemănat situația din turul 2 din Republica Moldova cu cea din 2014 din România când Iohannis a întors procentele care îl separau de Victor Ponta după primul tur. El a atras importanța asupra continuării traseul pro-european, avertizând că altfel, sub conducerea lui Dodon, Republica Moldova va avea soarta Ucrainei.

„În cazul în care ar ieși președinte Dodon – dar nu va fi așa – (…) vom avea soarta Crimeei – dacă lucrurile se derulează pașnic – și soarta Donbasului, în cazul în care lucrurile se derulează cu conflict. Va avea loc transnistrizarea Moldovei, federalizare, Dodon vrea de fapt integrarea în Uniunea Eurasiatică, adică aderarea la Federația Rusă” a adăugat primarul.

Amintim că, turul doi al scrutinului prezidențial va fi organizat pe 13 noiembrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...