(foto) Peste 400 de kg de mărfuri camuflate sub loturi de ajutor material au fost reținute la vamă

sem_2

Peste 400 de kg de bunuri de uz personal folosite, care fac parte din categoria mărfurilor interzise pentru importare au fost reținute de către autorități.

Bunurile erau disimulate printre alte loturi de ajutor umanitar aduse din Germania de către un agent economic autohton, care, potrivit informațiilor deținute de către ofițerii Echipelor Mobile ar fi practicat introducerea și comercializarea ilegală pe teritoriul țării noastre a bunurilor prohibite.

Depistarea a avut loc în rezultatul controlului fizic efectuat în compartimentul marfar al autocamionului care transporta marfa respectivă, fiind confiscate în total 428 de kg de mărfuri nedeclarate: încălţăminte uzată, lenjerie de corp, jucării folosite şi haine pentru copiii de până la 3 ani, care, conform legii, reprezintă mărfuri prohibite, nefiind permisă introducerea lor pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul verificărilor au fost depistate și 130 bucăți de genți uzate, care, de asemenea, nu au fost declarate organului vamal.

Conform prevederilor legale, bunurile prohibite reținute vor fi scoase în mod obligatoriu de pe teritoriul Republicii Moldova, iar cheltuielile aferente acestei proceduri vor fi suportate de către agentul economic în cauză, care este actualmente cercetat de către serviciile specializate ale Vămii.

sem_1

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente