„Era totul regizat şi planificat până la replici, cine şi ce trebuie să vorbească şi cine şi ce trebuie să întrebe. Mă miră faptul că având posibilitatea să adreseze nişte întrebări esenţiale, ei au coborât la nişte întrebări de genul „Ce mai faci?” şi aşa mai departe”, crede juristul Alexandru Cuzneţov.

„Acei care au prezentat rapoarte au spus deschis în Parlament că ei au cunoscut tot ce se întâmplă, că se fură cu sacul. Atunci unde sunt dosarele de rezonanţă, unde sunt vinovaţii? Sau poate îi ducem pe toţi la sanatoriu, ca în cazul lui Shor”, a menţionat şi jurnalistul Chiril Moţpan.

„A fost un circ elementar, în care s-au dat în spectacol fel de fel de clovni. Se joacă acelaşi spectacol, în care judecătorul criminal încearcă să identifice cine sunt criminalii. Aceşti infractori care stau în Parlament  încearcă să ne ungă ochii”, susţine, la rândul său, jurnalistul Vasile Năstase.

Concluzia analiştilor: şefii instituţiilor care nu şi-au făcut datoria de a preveni jaful secolului trebuie să plece, iar în locul lor, cu ajutorul presiunii populare, să vină persoane integre şi independente. 

„Şefii celor mai importante organe de drept din stat nu au avut discursuri care să ţină de atribuţiile lor, ci discursuri politice. Probabil nu s-a recurs la demiteri pentru că şefii acestor instituţii sunt complici la toate schemele frauduloase”, a menţionat membrul Platformei „Demnitate şi Adevăr” Dinu Plângău.

„Aceşti indivizi trebuie să plece şi nu pur şi simplu să plece, ci în locul lor să vină emanaţia oamenilor din stradă, care protestează. Nu să vină în locul lui Gurin Purin sau Durin. Nu mă interesează cine vine în locul lui, dacă acesta este numit în sauna lui Plahotniuc. Mă interesează să vină un om independent total de acest sistem politic, să vină oameni tineri, integri, care să-şi facă datoria. Unica soluţie este poporul Republicii Moldova care s-a revoltat şi se va revolta în continuare”, a conchis Vasile Năstase.