Potrivit Ministerului spaniol al Apărării, avionul a căzut în apropiere de aeroportul din Sevilla, peste o fabrică a unei cunoscute companii internaţionale de băuturi carbogazoase.

Ministerul nu a putut preciza dacă exista victime in urma accidentului. Potrivit ziarului El Pais, la bordul aeronavei se aflau şapte persoane. Pe de altă parte, EFE citează o declaraţie a premierului spaniol Mariano Rajoy, care a afirmat că la bord s-ar fi aflat „între opt şi zece persoane", transmite Agerpres.

Conform agenţiei spaniole de ştiri, nu ar fi vorba despre un avion spaniol, întrucât Spania nu deţine acest model, care se află însă în dotarea Franţei, Marii Britaniei şi Turciei.

Ambulanţele s-au deplasat la locul accidentului, dar până în prezent nu se cunoaşte soarta celor aflaţi la bord, transmite realitatea.net.

Aeronava se afla în probe, urmând să fie cumpărată de armata spaniolă. A400M este unul dintre cele 20 de avioane pe care Spania dorea să le cumpere de la compania franceză Airbus. 

Pentru moment, nu există informaţii dacă în fabrica peste care s-a prăbuşit avionul se aflau muncitori. Potrivit autorităţilor spaniole, cu câteva minute înainte de accident, piloţii avionului militar au anunţat turnul de control că au probleme tehnice.

Deocamdată nu se ştiu informaţii despre starea persoanele care însoţeau piloţii, însă ar fi vorba despre ingineri ai companiei Airbus care făceau probele tehnice de zbor.