Lucrurile merg din rău, în mai rău pentru cei de la Samsung. După scandalul uriaş care a avut la bază problemele bateriei din phablet-ul Galaxy Note 7, Samsung se vede acum nevoită să cheme înapoi în fabrică nu mai puţin de 2,8 milioane de maşini de spălat. Problema este una cât se poate de serioasă, cei de la Gizmodo menţionând că dispozitivele respective s-ar putea dezmembra în timpul folosirii.

Autoritatea pentru protecţia consumatorului din Statele Unite ale Americii ar fi anunţat în mod oficial acest lucru. „Partea superioară a maşinilor de spălat se poate detaşa în mod neaşteptat de şasiu în timpul folosirii, creând riscul accidentării în urma unui impact”, menţionează organizaţia prin intermediul unui comunicat recent. Maşinile de spălat cu probleme sunt modele în care rufele sunt introduse prin partea superioară.

Samsung ar fi primit în jur de 733 de plângeri cu privire la maşinile de spălat care vibrau, sau în legătură cu anumite componente care se detaşau. Pentru a înţelege mai bine gravitate situaţiei, trebuie să ştiţi că o persoană s-a ales cu o fractură de mandibulă, iar alta cu răni la umăr.

Începând cu prima parte a lui 2015 şi până la sfârşitul lunii septembrie, nu mai puţin de 21 de persoane au raportat la oficiul de protecţia a consumatorilor din Statele Unite ale Americii cazuri în care maşini de spălat Samsung au explodat sau au început brusc să se dezasambleze. O posesoare a unei astfel de maşini de spălat a afirmat că forţa exploziei a fost atât de mare, încât o bucată din maşină i-a trecut printr-unul dintre pereţii garajului.

În urmă cu ceva vreme, CSPC a anunţat că ar fi bine să fiţi precauţi cu toate maşinile de spălat Samsung care primesc rufe prin partea de sus şi au fost fabricate între martie 2011 şi aprilie 2016. În prezent, se spune că în jur de 34 de modele ar fi rechemate.