„Este insuficient pentru ca Dodon să câştige şi eu sunt tentat să cred că rezultatul lui Dodon este oarecum plafonat, el şi aşa a luat mult prea mult, iar capacitatea Maiei Sandu de a-şi lărgi bazinul este mult mai mare, doar că această capacitate trebuie realizată”, a declarat analistul politic Victor Ciobanu.

Totodată, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a menţionat că electoratul formaţiunii „Partidul Nostru” ar putea fie să nu participe la vot, fie să voteze împotriva lui Igor Dodon.

„Rămân la ideea că electoratul lui Usatîi este unul protestatar, care nu se împacă cu această guvernare, înţelege foarte bine ce se întâmplă. Am încrederea că va vota contra lui Dodon, fie că nu va participa la vot, fie că va vota Maia Sandu, pentru că înţeleg foarte bine că Dodon este una şi aceeaşi ca şi Plahotniuc, chiar Plahotniuc este cel care îl persecută pe Usatîi şi iată un motiv să nu voteze pentru Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA a îndemnat cetăţenii să nu se lase manipulaţi de informaţiile false, potrivit cărora valuri de migranţi sirieni ar urma să vină în ţară.

„Încep oamenii să înţeleagă şi porcăria asta despre 30 de mii de refugiaţi, eu sunt sigur că se va risipi, trebuie să mai treacă câteva zile şi oamenii să-şi dea seama că în jur nu sunt, de fapt, niciun fel de sirieni. Am încrederea că pe 13 noiembrie lumea o să se dumirească şi o să voteze corect, o să înţeleagă că Dodon este acelaşi Plahotniuc. Accederea lui Dodon în funcţia de preşedinte este menţinerea acestui regim criminal Plahotniuc”, a adăugat Andrei Năstase.

De la Munchen a avut o intervenţie prin skype şi expertul fundaţiei Jamestown, Vladimir Socor, care a precizat că moldovenii au şansa să ia exemplu de la ţările baltice, aşa cum declarau încă de la independenţă. 

„Maia Sandu deja promite ce va face, ca preşedinte, în eventualitatea că va fi aleasă şi această eventualitate pare din ce în ce mai probabil, dânsa a spus că va folosi autoritatea morală a oficiului prezidenţial pentru a promova reforme. Eu, din partea mea, reamintesc cetăţenilor din RM faptul că Estonia şi Lituania, două state care constituie un model demn de urmat pentru RM, au ca preşedinte două doamne care exercită o mare autoritate morală asupra cetăţenilor”, susţine Vladimir Socor.

Contactaţi de Jurnal TV, Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon nu au fost de găsit pentru comentarii. Anterior, candidatul PSRM a respins acuzaţiile că ar avea un parteneriat cu prim-vicepreşedintele PD.