Echipa Maiei Sandu dezminte acuzațiile aduse de Dodon: Recurge la metode josnice pentru a-și face campanie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Echipa candidatului Maia Sandu combate acuzațiile candidatului socialist Igor Dodon precum că aceasta ar fi vinovată de suicidul mai multor tineri, din cauza condițiilor severe din învățământ, și precum că a zburat cu un avion privat în Doha, din bani privați, în timp ce deținea funcția de ministru al Economiei.

Membrul Biroului Politic al PAS, Liliana Onofrei, califică acuzațiile lui Dodon drept metode „josnice” de a-și face campanie electorală.

„Igor Dodon a îndrăznit să folosească în campania electorală o problemă care este suicidul, venind în fața cetățenilor cu cifre incorecte, cu insinuări că problema suicidului ar putea fi provocată de anumite acţiuni care ţin de domeniul educaţiei. Domnule Dodon este foarte josnic ceea ce faceți. Se știe că una dintre problemele suicidului este singurătatea, iar în Republica Moldova foarte mulți copii sunt singuri, deoarece părinții acestora se află în străinătate. Aceste lucruri au fost semnalate încă din 2004. Conform unui studiu, peste 20.000 de copii erau în singurătate. Există opinia specialiștilor care spune clar în ce situații se produce un suicid. Consider că ar trebui să vă fie foarte rușine pentru asemenea manipulări josnice”, a spus Liliana Onofrei.

Secretarul PAS, Igor Grosu, a spus că, în cadrul dezbaterii de joi seara, Dodon a refuzat să răspundă la întrebări care îl vizează, în special, la cele privind veniturile sale în calitate de funcţionar public.

„Domnul Dodon nu a răspuns la întrebările ce vizează veniturile pe care și le poate permite un funcționar public. A recunoscut că, fiind bugetar, a călătorit cu un avion al unei companii private deținute de Vlad Plahotniuc. Costurile acestei plăceri au fost de 4,5 milioane de lei. De asemenea, a beneficiat de un credit în valoare de un milion și jumătate de lei de la banca deținută de Plahotniuc. Potrivit presei independente de investigaţii s-a demonstrat că Igor Dodon a fost implicat în construirea schemelor care ţin de importul de carne și metale. Începând cu 2007, când se afla la ministerul Ecoomiei, a pus umărul din greu la crearea cadrului legal ca să devenim o ţară prin care s-au spălat miliarde de dolari. Referitor la acuzaţia privind călătoria Maiei Sandu la un forum internaţional în Doha, în 2012 – iarăşi este o minciună, pentru că a fost o vizită privată. Printr-o hotărâre a guvernului mai miniştri au participat la această conferință. Dodon călătorește cu avioanele lui Plahotniuc, iar demnitarii onești călătoresc onest”, a spus secretarul PAS, Igor Grosu.

Totodată, acesta a declarat că Maia Sandu poate demonstra că reformele implementate în domeniul educației au dat roade, spre deosebire de cele din domeniul economic, unde Dodon a muncit.

Membrul Biroului politic naţional al PAS, Virgil Pâslariuc, a ținut să menționeze despre falsurile cum că Maia Sandu este un pericol pentru biserică și ar fi declarat că va accepta migranți sirieni în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...