(video) Echipa Maiei Sandu dezminte acuzațiile făcute de Igor Dodon în cadrul primei runde de dezbateri

c654b3e5-a899-45a9-9dd2-be55be457268
Foto: privesc.eu

Echipa Maiei Sandu, candidatul la prezidențiale din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, câteva precizări privind desfășurarea campaniei electorale și a dezmințit unele afirmații făcute de Igor Dodon în cadrul primei runde de dezbateri care a avut loc joi seara la postul Pro TV.

Conferința a început cu abordarea datelor legate de suicidul în rândul tinerilor, prezentate de către Igor Dodon în cadrul dezbaterii. Politicianul a declarat în cadrul emisiunii că instalarea camerelor de supraveghere la examenele de Bacalaureat contribuie la propagarea acestui fenomen. Echipa PAS a dezmințit însă acest lucru, prezentând opinia specialiștilor, care au menționat că există alte probleme ce conduc la suicid, dar și criticând faptul că Igor Dodon a îndrăznit să folosească în campanie această problemă, venind cu cifre incorecte și insinuări.

Un alt reproș pe care i l-au adus liderului PSRM a fost faptul că acesta nu a răspuns la întrebările care i-au fost adresate de către Maia Sandu. „Domnul Dodon nu a răspuns la nicio întrebare care îl viza personal, dar în special în ceea ce privește veniturile pe care și le poate permite un angajat în sectorul public. El a recunoscut că fiind bugetar a călătorit cu avionul unei companii private deținute de Vlad Plahotniuc, iar costurile acestei plăceri au fost de 4,5 milioane de lei. În plus, a mai beneficiat de un credit de 1,5 milioane de lei, care depășesc cu mult veniturile pe care le-a declarat”, a menționat Igor Grosu, secretar PAS.

Referitor la acuzația privind călătoria la Doha în 2012, echipa PAS a prezentat o hotărâre a Guvernului care arată că aceasta a făcut parte dintr-o delegație guvernamentală la care au participat mai mulți membri ai Guvernului.

Pe final, echipa a mai menționat că este regretabil că acele fețe bisericești care au ieșit astăzi în fața presei s-au implicat în politică, încălcând de fapt Constituția, dar și dreptul la libertatea conștiinței. Echipa PAS a prezentat și o copie a scrisorii de mulțumire adresată Maiei Sandu de către Mitropolitul Vladimir, în care acesta o sprijină în activitățile ce țin de calitatea educației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente