FIFA a anunțat nominalizații pentru titlul de cel mai bun jucător al anului; Aproape toți joacă în Spania și Anglia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

FIFA a anunțat vineri nominalizații pentru titlul de cel mai bun jucător al anului 2016, dintre cei 23 de nominalizați nelipsind portughezul Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, și argentinianul Leo Messi, de la FC Barcelona, doi atacanți care au dominat în ultimii ani fotbalul mondial.

Organizată până în acest an împreună cu France Football, ocazie cu care era decernat Balonul de Aur, ceremonia anuală de la Zurich se va numi de acum „The Best FIFA Football Awards”.

Câștigătorul titlului de cel mai bun jucător al anului va fi anunțat într-o gală organizată la Zurich pe 9 ianuarie.

Messi a câștigat de cinci ori distincția de cel mai bun jucător mondial al anului, iar Cristiano Ronaldo, de trei ori.
Balonul de Aur va fi acordat în continuare de revista France Football.

Campionatul Spaniei dă zece jucători pe lista anunțată vineri de FIFA: cinci de la Real Madrid (Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modric și Sergio Ramos), patru de la FC Barcelona (Messi, Andres Iniesta, Neymar și Luis Suarez) și unu de la Atletico Madrid (Antoine Griezmann).

Tot zece jucători dă campionatul Angliei. De la Manchester City sunt Sergio Aguero și Kevin de Bruyne. Zlatan Ibrahimovic și Paul Pogba vin de la Manchester United, unde ambii au sosit în această vară. N’Golo Kante, Jamie Vardy și Riyad Mahrez vin de la Leicester (primul a semnat în vară cu Chelsea). Dimitri Payet este jucătorul lui West Ham, iar Mesut Ozil și Alexis Sanchez, de la Arsenal.

Campionatul Italiei este reprezentat de veteranul lui Juventus, Gianluigi Buffon, iar ce al Germaniei, de doi fotbaliști de la Bayern, Manuel Neuer și Robert Lewandowski.

Votul pentru cel mai bun jucător și cel mai bun antrenor al anului, atât în fotbalul masculin și în cel feminin, începe pe 4 noiembrie și se încheie pe 22 noiembrie.

Jumătate din voturi vor aparține căpitanilor și selecționerilor celor 211 echipe naționale din lume, iar cealaltă jumătate, publicului, care va vota online, și unui grup de peste 200 de ziariști.

Lista definitivă cu trei finaliști pentru fiecare categorie, precum și candidații la Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol, și la premiul FIFA Fan Award vor fi anunțați pe 2 decembrie.

Iată cei 23 de nominalizați:

Sergio Aguero (Argentina/Manchester City), Gareth Bale (Țara Galilor/Real Madrid), Gianluigi Buffon (Italia/Juventus), Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid), Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City), Antoine Griezmann (Franța/Atlético Madrid), Zlatan Ibrahimovic (Suedia/Paris Saint-Germain/Manchester United), Andres Iniesta (Spania/FC Barcelona), N’Golo Kante (Franța/Leicester City/Chelsea), Toni Kroos (Germania/Real Madrid), Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen), Riyad Mahrez (Algeria/Leicester City), Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona), Luka Modric (Croația/Real Madrid), Manuel Neuer (Germania/Bayern Munchen), Neymar (Brazilia/Barcelona), Mesut Ozil (Germania/Arsenal), Dimitri Payet (Franța/West Ham United), Paul Pogba (Franța/Juventus/Manchester United), Sergio Ramos (Spania/Real Madrid), Alexis Sanchez (Chile/Arsenal), Luis Suarez (Uruguay/FC Barcelona) și Jamie Vardy (Anglia/Leicester City).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...