(video) Consulul român lovit pe trecerea de pietoni din Bălți a fost transferat la Iași. A intrat în comă

img_9363_0

În această dimineață, în jurul orei 10.30, un elicopter SMURD Galați a ajuns la Bălți, pentru a prelua un bărbat de 40 de ani. Acesta a suferit pe data de 2 noiembrie curent un accident rutier, fiind lovit de un automobil la traversarea străzii. În consecință, persoana a fost transportată la un spital din Bălți, cu contuzii și comă cerebrală. Victima s-a dovedit a fi consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi.

Ulterior, a fost luată decizia, ca pacientul să fie transporat la o instituție medicală din Iași, persoana fiind de cetățenie română. Respectiv, echipajul SMURD Galați ajuns la Bălți s-a informat despre ultimele indicații ale medicilor de pe ambulanța Serviciului 903 și a preluat pacientul.

Pe parcursul zborului, bărbatul a fost asistat de medicii și paramedicii echipajului SMURD. Potrivit statisticii Serviciului Situații Excepționale, aceasta este a 28-a operațiune aeromedicală SMURD, odată cu inaugurarea acestui proiect transfrontalier în țara noastră.

Reamintim că un ofițer de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Fălești a fost reținut după ce a tamponat diplomatul care traversa regulamentar strada, după care a părăsit locul accidentului rutier, încercând să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-şi asume vina pentru cele săvârșite. Cazul a avut loc în seara zilei de 2 noiembrie pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini de model Volkswagen Pasat, a tamponat frontal un pieton care traversa pe zebră. Mai multe detalii despre acest caz puteți citi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente