Actualitate

Republica Moldova şi România îşi intensifică colaborarea în domeniul energetic. Companiile din România vor să se extindă

În acest context, Filip a mulţumit Guvernului de la Bucureşti pentru sprijinul oferit în construcția conductei de gaz Iași-Ungheni, dar şi pentru finanțarea nerambursabilă în valoare de 550 de mii de euro acordată pentru elaborarea proiectului tehnic pentru construcția gazoductului Ungheni – Chișinău. se arată într-un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

„Aceste proiecte sunt prioritare pentru Republica Moldova, nu doar din punct de vedere sectorial, dar și strategic. Atunci când vorbim despre securitatea energetică, trebuie să ne asigurăm cu mai multe surse de energie şi este important să avem această interconexiune moldo-română”, a declarat şeful Executivului de la Chișinău.

Costin Grigore Borc a vorbit despre experienţa companiilor din România în sectorul energetic, menţionând că acestea au dorinţă şi posibilităţi de a se extinde. „Aceste proiecte reprezintă nu doar o diversificare a surselor energetice pentru Republica Moldova, dar şi o oportunitate de dezvoltare a economiei României în regiune”, a subliniat viceprim-ministrul de la București. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *